11 Mart 2012 Pazar günü Üsküp Otel Stone Bridge’de UFUK Derneği’nin öncülüğünde ve THP,TMBH ile MATÜSİTEB üyesi dernek gençlik kollarının katılımı ile Makedonya’da ilk defa gençlik çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını UFUK Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cihan Mürsel yaparak,derneğimizin amaç ve hedeflerini anlatarak,çalıştayın düzenleme amacını katılımcılara bildirdi.UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim’i çalıştaya katılan gençleri selamlayarak,Makedonya gençlerinin sıkıntılıranı,bu bağlamda Türk gençlerinin yaşadıkları problemleri örnekler vererek anlattı.Çalıştaya katılan gençler,fikirlerini sunmaktan kaçınmazken,gençlerin sorunları hakkında çözüm yolları arandı.Düzenlenen bu çalıştay ile farklı profil,farklı fikir ve görüşlü gençlerin aynı masada oturabileceği ve ortak sorunlar konusunda çözüm yolları aranabileceği görüldü.UFUK Derneği Genel Başkan Yardımcısı İlhan Rahman çalıştayın verimli geçtiğini,birçok sorunu ilk defa duyduğunu ve gençler arasında iletişim sıkıntısının olduğunu söyledi.Çalıştaya katılan gençler,çalıştayın çok yararlı olduğunu ve yılda en az bir defa olmak üzere düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.