UFUK Derneği ve Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı ile ortaklaşa Balkan Savaşları'nın 100.yıldönümü vesilesiyle '' Yüz Yıllık Yalnızlık '' konusunda bir konferans düzenlendi.Konferansa Prof.Dr.Ömer Turan ile Dr.İ.Aydın Yüksel konuşmacı olarak katılırken, konferansın arından Kubbealtı Musiki Topluluğu bir konser verdi. Üsküp Otel Stone Bridge konferans salonunda düzenlenen etkinliğe T.C. Üsküp Büyükelçiliği ikinci katip ve misyon şefi Fatih Akarca, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Sn.Sinan Uluant ,TMBH Genel Başkanı ve milletvekili Erdoğan Saraç THP Genel Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Prof.Dr.Adnan Kahil, Balkan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüner Şencan,M.C.Maliye Eski Bakan Vekili Maksud Ali, Ohri Belediye Meclis Üyesi Cemal Rahman, THY Makedonya Müdürü Sadrettin Tuncer ile çok sayıda seçkin konuk katıldı.Balkanlar'da ilk defa Balkan Savaşları'nın 100.yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programın ikinci aşaması 31 Mart Cumartesi saat 17:30'ta Ohri Kültür Merkezi'nde düzenlenecektir.