Ufuk’ ve ‘Şadırvan’ derneklerinin ortaklaşa yapımı olan ‘Birinci Balkan Şiir Akşamları’ coşku ve ilgiyle gerçekleştirildi. Programda şiir okuyan gençler, bir aylık bir çalışmanın ardından bir buçuk saatlik bir programa imza atmış oldular. Programın açılışı, Türk tarih ve kültürüne damga vuran, Balkanlardaki Türk kültürünün varlığının göstergesi birkaç Anadolu türküsüyle yapıldı. Türkülere enstrümanlarıyla hayat verenler, gitarda Kemal Elmacıoğlu, bağlamada Enes Meral ve orgta Ahmet Zuydi oldu.

Program sırasında Balkanlarda konuşulan birçok dilde şiirler okundu. Öncelikle Mahlena Dayana Çamiç adındaki genç kardeşimiz ‘Çocuk’ isimli şiirini Boşnakça okudu. Ardından üniversiteli gençler şiirlerini okudu. Atilla İlhan’dan ‘Ben Sana Mecburum’ isimli şiiri okumak üzere sahneye ilk gelen kişi, Uluslararası Balkan Üniversitesi İngiliz dili ve Amerikan kültür ve edebiyatı bölümü üçüncü sınıf öğrencisi İsa Toprak oldu. Ardından sahneye Admir Rizvanoviç gelerek, Ferid Muhiç’ten ‘Misyoner’ adlı şiiri okudu. Ardından Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘Sessiz Gemi’ isimli şiirini Uluslararası Balkan Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Çağrı Özdener, Mustafa Şirbiça’nın ‘Aşk Benim Anam’ isimli şiiri okudu. Ardından sahneye, ‘Ufuk’ derneği yönetim kurulu üyesi  ve Ufuk Dergisi yazı işleri müdürü Sezen Seyfullah çıkarak Yavuz Bülent Bakiler’in ‘Sen Sen Sen’ isimli o muhteşem şiirini okudu. Sezen Seyfullah’tan sonra sahneyi Adisa Camiç alarak, Abdullah Sidran’dan ‘Bana Canım Gerekli’ adlı Boşnakça şiiri okudu. Ardından sırayı üstadın şiiri aldı. Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindan’dan Mehmed’e Mektup’ isimli şiirini Uluslararası Balkan Üniversitesi son sınıf öğrencisi Mücahit Yunus Dursun okudu. Ardından Haris Mekiç, Adem Reciç’ten ‘Osoye’ yani ‘Güneşin Vurmadığı Yer’ isimli şiirini okudu. Uluslarası Balkan Üniversitesi İngiliz dili ve Amerikan kültür ve edebiyatı bölümü, ikinci sınıf öğrencisi Fatih Birinci, son günlerin popüler şairi Ahmet Selçuk İlkan’dan ‘Sen Vurdun da Ben Ölmedim mi’ isimli şiiri okudu. Fatih Birinci’den sonra sahneye Amra Drpljanin gelerek, Habiba Stoçeviç Rizvanbegoviç’in 1860 yılında yazdığı ‘Senin o Sert Bakışlarından’ isimli şiiri okudu. Program sunuculuğunu Uluslararası Balkan Üniversitesi son sınıf öğrencisi Abdülkadir Gündüzalp alırken, Boşnakça sunuculuğu Adelaid Karısık üstlendi. Programın sonunda sırasıyla, Şadırvan Derneği Genel Başkanı Almira Papiç, Ufuk Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim ve programın hazırlanmasında katkıları geçen Ufuk Derneği yönetim kurulu üyesi Sezen Seyfullah konuşma yaptılar.Şiir Akşamlarının geleneksel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.