Makedonya Türkleri’nin en önemli sivil toplum hareketi olan Ufuk Derneği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için özel bir program hazırlıyor. Makedonya’da ilk defa Makedonya Türkleri, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bisiklet turu ile anarken bisiklet turu Ohri’de bulunan Eyüp Sabri Bey sarayından başlayarak,Resne’de Resne’li Niyazi Bey sarayında mola verecek.Son durağımız Mustrafa Kemal Atatürk’ün lise yıllarını geçirdiği Manastır Askeri İdadiyesi.Yaklaşık 70 kilometre bisiklet ile yapılacak tura Makedonya Türk gençleri yoğun ilgi gösteriyor.

Başlangıç noktası Ohri Eyüp Sabri  Bey sarayında bisikletlere takılması için Türk bayrağı, ve tshirt dağıtılıp,Resne Niyazi Bey sarayında mola sırasında Resne’li gençler küçük bir proğram sunup Gençliğe Hitabe’yi sesli okuyacaklar. Bisiklet turunun bitiş noktası olan Manastır Askeri İdadiye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle resmi tören düzenlenecek. Atamızın huzuruna çıkıp onun ve silah arkadaşlarının adına çelenk koyup saygı duruşunda bulunulacak..Ayrıca tarihi Askeri İdadiye’de kokteyl  düzenlenecek.Bisiklet turuna katılanlara, turun anı madalyası verilecektir. Makedonya’da ilk defa düzenlenecek bu tür etkinlik ile Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları Makedonya’da da anılacaktır.