17-18-19 Mayıs 2012 tarihlerinde TGB’nin ev sahipliğinde Uluslararası Gençlik Buluşması İstanbul’da gerçekleştirilecektir. 6 kıtadan, 50’yi aşkın ülkeden, 100’e yakın gençlik kuruluşunun katılacağı Uluslararası Gençlik Buluşması’nda dünya kamuoyunca tanınan özel konuklar ve sanatçılar da yer alacaktır.

Proğram çerçevesinde 17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek sempozyumda, katılımcı delegasyonların temsilcileri birer sunum yapacaklar. Görüşmelerde ifade edilen ortak fikirler doğrultusunda bir bildirge hazırlanacak ve kamuoyuna ilan edilecek.

19 Mayıs günü Beyoğlu Tünel meydanından başlayacak olan yürüyüşe onbinlerin katılması bekleniyor.Yürüyüş Dolmabahçe sarayında sona ererek,dünyanın değişik bölgelerinden gelen sanatçı ve müzik gruplarının sunacağı konserler eşliğinde gençler eğlenecek.

Bu anlamlı organizasyona ülkemizi temsilen Ufuk Derneği Genel Başkan Yardımcısı M-r.Elvin Hasan ile MYK üyesi ve İştip bölge koordinatörü Smail Mustafa katılıyor.Sempozyumda Elvin Hasan'ın Makedonya Türkleri konusunda bir tebliğ sunacaktır.