Gençlik Cumhuriyeti adı altında Makedonya’nın  18 değişik bölgelerinde gençlik sorunları üzerine toplantılar yapıldı.Proğramın son toplantısı 5 Haziran 2012 AB Üsküp ofisinde gerçekleşti.Son toplantıda ülkede küçük etnik topluluklardaki gençlerin konumu konuşuldu.Makedonya Eğitim Forumu,Şadrvan ve UFUK Derneği’nin organizasyonu ile düzenlenen toplantıya Türkler,Romanlar,Ulahlar,Torbeşler kendi  sıkıntılarını dile getirdiler.UFUK Derneği adına dernek başkan yardımcısı M-r.Elvin Hasan Türk gençlerinin konumu hakkında katılımcılara bilgi verdi.Özellikle eğitim ve ayrımcılık konusunda konuşma yapan M-r.Elvin Hasan ana dilde eğitim hakkının garanti altında alındığını fakat uygulamada hala sıkıntıların yaşandığını ve 21.yy’da olmamıza rağmen Türkçe eğitimin hala ilkel şartlarda verildiğini söyledi.Günümüzde hala branş kitaplarının ana dilde olmamayışı,bilgisayarlarda hala Türkçe proğramlarının olmaması sıkıntı yaratmaktadır.12 senelik mecburi eğitim olmasına rağmen hala birçok yerde Türkçe lisenin olmamayışı v eğitimdeki sıkıntıların göstergesidir.Gençlik sorunları tüm toplulukların sorunlarıdır.Burada ayrılmamak gerek.Bütün toplulukların gençleri birarada toplanarak problemleri çözmesi gerekir.Devletin de nüfusu az olan etnik topluluklara daha fazla saygılı ve daha fazla ilgi göstermelerini  istedi. AB Üsküp ofisinde düzenlenen toplantıya, Makedonya’da yayın yapan ulusal  medyanın çok fazla ilgi gösterdiği görüldü.

Düzenlenen toplantı Gençlik Cumhuriyeti’nin son toplantısı olmakla birlikte bugüne kadar düzenlenen tüm toplantılarda konuşulan sıkıntılar ve çözüm yolları beyaz kitapta yayınlanacak,ayrıca gençlik parlamentosunun kurulması içinde ilk adımlar atıldı.