Toplantıya Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen ve UAESEB Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Kıbrıs Türk Memur-Sen Genel Başkanı Çelebi Ilık, ile Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova ve Makedonya’dan sivil toplum kurululşarının genel başkanları ve temsilcileri katıldı. Makedonya adına UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim ile Genel Başkan Yardımcıları İlhan Rahman ve Elvin Hasan katıldılar. UAESEB Genel Başkan İsmail Koncuk başkanlığındaki heyet KKTC’deki temaslarına Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek başladı. Heyet, ziyareti sırasında Rauf Denktaş’ın yaverliğini yapan emekli Albay Naci Erçal ve Denktaş’ın aile yakını Güvenç Cantaş’a taziyelerini sundu. Heyet daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, KKTC Mili Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer’i ziyaret etti.Heyet Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi ile eğitim protokolü imzaladı. Türkiye Kamu-Sen üyeleri indirimli olarak bu üniversitelere kayıt yaptırabilecekler. UAESEB’in 7. İştişare Toplantısında da önemli kararlar alındı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, Kıbrıs Türk Halkının Avrupa Birliği tarafından aldatıldığını belirterek, "Kıbrıs'ta yaşananlar bize Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini bir kez daha göstermiştir" dedi. Toplantıda katılımcı ülkelerin temsilcileri tarafından ortak bir deklarasyon hazırlandı.

joomplu:86joomplu:87joomplu:88