2 - 7 Temmuz 2012 tarihlerinde UAESEB'in 7.Temsilciler Kurulu Toplantısı için KKTC bulunan UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim,Genel Başkan Yardımcıları İlhan Rahman ve Elvin Hasan bir dizi temaslarda bulundular.Eğitim alanında yaşanan sıkıntıları dile getiren UFUK Derneği heyeti KKTC'de üniversite rektörleri ile görüşmelerde bulundular.KKTC'nin öğrenci ülkesi olmasın dolayı ve KKTC'de yaklaşık 40bin kadar yabancı öğrenci yüksek öğrenimlerine devam ediyor.Gazimağusa'da bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Lefke'de bulunan Lefke AvrupaÜniversitesi ile UFUK Derneği işbirliği protokolü imzaladılar. UFUK Derneği üyeleri LAÜ ve DAÜ'ye kayıt yaptırdıklarında indirim ve burslardan yararlanacaklar.

İşbirliği protokolü imzaladığımız üniversiteler hakkında kısa bilgiler:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin temellerini oluşturan Yüksek Teknoloji Enstitüsü, dönemin Eğitim Bakanlığının çalışmaları çerçevesinde 1979 yılı’nda kuruldu.

Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Inşaat, Elektrik ve Makine Mühendisliği bölümlerinde toplam 105 öğrenciyle, üç yıl sürecek eğitim programını yine 1979 yılı’nda başlattı. Hedef, mühendis ile teknisyen arasında mesleki niteliğe sahip ara elemanları eğitmek ve başarılı olan öğrencilere “teknisyen-mühendis” diploması vermekti.

İnşaat, Elektrik ve Makine Mühendisliği bölümleri dört yıllık programlara dönüştürüldü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) hükümetleri KKTC'de "Doğu Akdeniz Üniversitesi" adında bir üniversite kurulması konusunda görüşbirliğine vardı. Bu çerçevede adaya gelen T.C. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) heyeti Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü üniversiteye dönüştürmek için incelemelerde bulundu.

KKTC Meclisinin kabul ettiği ve 18/86 sayılı Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasası ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Doğu Akdeniz Üniversitesi adını alarak bir devlet-vakıf üniversitesine dönüştürüldü.

Mühendislik Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu kuruldu. 1990- Mimarlık Fakültesi ile Turizm ve Otelcilik Yüksek Okul eğitime başladı.

Daha sonra sırasıyla Doğu Akdeniz Koleji kuruldu, Hukuk Fakültesi Eğitime başladı, İletişim Fakültesi eğitime başladı ve Doğu Akdeniz Kreşi ve İlkokulu ile Eğitim Fakültesi kuruldu.

Doğu Akdeniz üniversitesi 25. Gümüş Yılında. Doğu Akdeniz üniversitesi 25. kuruluş yıldönümünü 2.200 dönümlük araziye yayılmış modern altyapısı ve farklı ülkelerden 17.600'den fazla öğrenci mezun etmiş olmanın haklı gururuyla kutlamıştır.

Yedi fakülte, iki yüksekokul ve Yabancı Diller Okulunda, 28 lisans, 9 önlisans ve 33 yükseklisans ve doktora programlarıyla 68 farklı ülkeden 14.000'den fazla öğrencisiyle ve kendi alanlarında uzman 35 farklı ülkeden 1000'i aşkın öğretim elemanıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi 12 yeni lisans programıyla, hızlı büyümeye, yenilikleriyle öncü olmaya ve kalitede zirveye tırmanış hedefi ile tam anlamıyla Uluslararası bir dünya üniversitesi olma yolunda devam etmektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Üniversiteler Topluluğu'na (Community of Mediterranean Universities) ve ıslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu'na (FUIW) da üye olarak, uluslararası alanda akreditasyonlarına ve açılımlarına devam etmektedir.Yedi fakülte, iki yüksekokul ve ıngilizce Hazırlık Okulunda, 50 lisans,8 önlisans ve 40 yükseklisans ve doktora programlarıyla 68 farklı ülkeden 15.000'den fazla öğrencisiyle ve kendi alanlarında uzman 35 farklı ülkeden 1000'i aşkın öğretim elemanıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi 12 yeni lisans programıyla, hızlı büyümeye, yenilikleriyle öncü olmaya ve kalitede zirveye tırmanış hedefi ile tam anlamıyla Uluslararası bir dünya üniversitesi olma yolunda devam etmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi bugüne kadar, farklı kültür ve milletlerden 23.000'in üzerinde mezun vermenin gururunu yaşamaktadır.

Webhttp://www.emu.edu.tr/

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)

Lefke Avrupa Üniversitesi 1989 yılında Kıbrıs Bilim Vakfı tarafından kurulan ve 1990 yılında faaliyete geçen bir Vakıf üniversitesidir. Doğal ve tarihi güzellikleri ile Akdeniz'in bir başka mavi göründüğü koya hakim bir tepede kurulu, sakin ve huzurlu günlük yaşamıyla Kıbrıs'ın cennet köşelerinden biri olan Lefke bölgesinde yer almaktadır. Öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, idari kadrosuyla eğitim ve bilim ışığı ile parlayan üniversitemiz, KKTC'nin batıdaki eğitim meşalesi olmaktadır.

LAÜ, YÖK tarafından tanınan programları ve diplomasıyla, günümüz dünyasında bilginin evrensel olduğuna inanmakta, yurtiçi ve yurtdışındaki Üniversitelerle sürekli işbirliği içinde olup, edinilen tecrübe ve bilgiyi değerlendirerek, öğrencisine dünya standartlarında eğitim sunmaktadır.

Lefke Avrupa Üniversitesi geniş dağılımlı modern bir eğitim sunarken, dünyaca iyi tanınan üniversitelerle iş birliği içerisinde hareket ederek uluslararası mükemmellik standartlarını sürdürme ve geliştirme sorumluluğuna sahiptir.

LAÜ'de 5 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksek Okulu, 6 ön lisans, 28 lisans ve 10 yüksek lisans programları bulunmaktadır. Üniversitemizde sunulan tüm programlar Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır. Lefke Avrupa Üniversitesi, 35 değişik ülkeden gelen 4000 öğrencisi ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen seçkin ve deneyimli akademik kadrosuyla uluslararası bir üniversitedir. Eğitim dili İngilizcedir. Üniversitemizin misyonu öğrencilerimizi kendinden emin, çağdaş, yaratıcı ve bağımsız bireyler olarak topluma kazandırmaktadır.

Ayrıca, öğrencilerin maksimum potansiyellerini anlamaları ve küresel bir dünyada profesyonel çalışma yeteneğini kazanmalarında da Üniversitemiz önemli bir rol oynamaktadır. Üniversitemizin mezunları gerçek hayattaki kişisel ve mesleki başarı koşullarında üniversitenin ününü tanıtmak açısından en iyi örnek teşkil etmekte ve şimdi bu mezunlarımız dünyanın değişik yerlerinde bizi temsil etmektedirler. LAÜ'den mezun olan öğrenciler sadece kendi ülkelerinde değil dünya çapında geniş iş olanaklarına sahiptirler.

Webhttp://www.lefke.edu.tr