Şarköy’de kamp yapan UFUK Derneği,Şarköy’ü ziyaret eden MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile görüştü.Görüşmede UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim ve MYK üyesi İlker Gavaz hazır bulundular.Genel Başkan Enes İbrahim Makedonya hakkında milletvekiline bilgi verirken en son MHP lideri Dr.Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu Balkan turundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.MHP milletvekili Bülent Belen ise ‘’ MHP olarak, Balkanlar konusunda hassas olduklarını belirtirken, Belen “Bizim sloganımız önce milletim, sonra partim sonra bendir. Arkadaşlarımız gittikleri yabancı ülkelerdeki Türk topluluklarıyla, bütün liderlerle, kanaat önderleriyle görüşür. Ayrım yaparsanız, oralardaki yabancı güçlerin oyununa alet olursunuz, Türk topluluklarını bölersiniz.” dedi.

Balkanlarda ve Avrupa’daki Türklerle organize bir çalışmanın olmadığını belirten MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Benim en büyük hayalim, Balkan-Türk etkinlikleri çalışması düzenlemek. Trakya’nın üç ilinde, Türk topluluklarının, sanatçılarını, bilim adamlarını, din adamlarını, kanaat önderlerini bir araya toplayıp, ortak bir deklarasyon açıklamak.” dedi.

Milletvekili Belen, Balkan-Türk Kurultayı yapılmasının doğru olacağına inandığını ifade ederek “Bulgaristan’da MHP eşittir, faşizm diye bir algı var. Bizim faşist olmadığımız, tam olarak anlatamamışız. Dolayısıyla, Balkan Türkleri ile MHP’nin irtibatı zayıf kaldı. Genel Başkanımızın Balkan ülkeleri ziyaretinin ardından daha organize hale gelinecektir” dedi.