Kuruluşundan bu yana her yıl ‘’Gençlik Yaz Kampları’’ düzenleyen UFUK Derneği bu yıl da  9 – 18 Temmuz 2012 tarihleri arasında Gençlik Yaz Kampı’nı  Şarköy belediyesinin ev sahipliğinde Şarköy’de gerçekleştirdi.UFUK Derneği üyelerinin yanısıra Makedonya’da  faaliyet gösteren Makedon,Arnavut  ve Boşnakların oluşturdukları değişik sivil toplum kuruluşlarından gençlerde katıldı. İlk defa çoketnikli bir yapı ile kamp yapan Ufuk Derneği Şarköy’den birlik mesajı verdi.

Şarköy Belediyesi'nin davetlisi olarak Şarköy’e giden gençler Şarköy Belediye Başkanlığı binasını ziyaret ettiler. Makedonya'dan Ufuk Derneği üyeleri, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Meclis üyeleri Ali Bayraktar, Hidayet Kaçar ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Başkanı İlhan Mengi, Hüseyin Keresteci ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Altınok yaptığı konuşmada, 2 yıl önce gelen dernek üyelerini yeniden görmenin kendisi açısından mutluluk verici bir durum olduğunu belirterek "Ülkenizi 3 kez ziyaret ettim, çok güzel bir ülkeniz var. Kültürlerimiz birbirlerine çok benziyor. Sizleri kendimize çok yakın hissediyoruz. Bir hafta boyunca ilçemizi gezip göreceksiniz, buradan ayrıldığınızda, Şarköy'ü, ülkemizi en iyi şekilde tanıtacağınıza inanıyorum." dedi. Başkan Altınok, konuşmasının sonunda ilçenin tarihi ve turistik özellikleri hakkında bilgi verdi.
Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim, Makedonya'nın çok etnikli bir yapıya sahip olduğunu, bir arada yaşamak zorunda olduklarını ifade ederek "Birbirimizi sevgi ve saygı çerçevesinde davranıyor ve göstermeye çalışıyoruz. Şarköy'den de birlik mesajı vermek istiyoruz. Biz Makedonya'daki gençler birlikte yaşamayı biliyoruz. Gençlerin sorunları ortaktır, siyaset malzemesi yapılmamalıdır. Gençler ortak çalıştıklarında sorunlar ortadan kalkacak, çözüm bulunacaktır. Gençliği etnik ayrımlara bölmemek gerekiyor. Biz de şu anda tüm etnik unsurlar bir arada, Türkiye'ye, Şarköy'e geldik.." dedi. Kamp esnasında kampa katılanlar Şarköy Kaymakamı  Zekeriya Güney’i makamında ziyaret etti.Mürefte’ye de giden heyet Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer’i  ziyaret etti.
Düzenlenen kampta birçok atölye çalışmalarının yanısıra  , "Kültürler arası iletişim "konusunda bir de konferans düzenlendi.Makedonya’nın değişik bölgelerinden kampa katılan gençler Mürefte,Uçmakdere,Gelibolu,Tekirdağ ve İstanbul’u da gezme fırsatı buldular.Kampın son gününde UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim,Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Çapkun ve MYK üyesi
İlker Gavaz Şarköy Belediye Başkanlığı’na veda ziyareti yaptı. Belediye Başkan Vekili Ali Bayraktar ile görüşen Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim ve gençler, kaldıkları sürede gösterilen misafirperverliğe teşekkür ettiler.
Başkan Vekili Bayraktar, gençlerin Şarköy’de görmekten son derece memnun olduklarını ifade ederek “Önümüzdeki yıllarda yine bekliyoruz, zaman yetersizliğinden pek yapamadık. Şarköy’deki gençlerimizle birlikte kaynaştırıcı bir eğlence, bir etkinlik düzenleyebilseydik, çok daha iyi olacaktı.Buradan ayrılırken iyi duygularla ayrılmanızı isterim. Şarköy’de bir arkadaşım var diyebilmelisiniz.” dedi.
Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim, kardeş belediye ve kardeş okul işbirliği ile Şarköy’de yaptıkları 2 kampın somut adımlara dönüşmesi gerektiğini belirterek “Kardeş okul projesi çok önemli. Şarköy’den, Makedonya’ya gelen bir çocuk, kalacağı evi, arkadaşını hayatı boyunca unutmaz. Kalıcı bir şeyler yapmak gerekiyor. Makedonya’nın tanıtımı, Şarköy’de, Şarköy’ün tanıtımı, Makedonya’da yapılmalıdır. Şarköy Belediyesi’nin kampımıza verdiği desteğe teşekkür ederiz.” dedi.
Kampa katılan gençler,veda ziyaretinin ardından, Şarköy’den ayrılarak, memleketlerine geri döndüler. Gençleri; Başkan Vekili Ali Bayraktar, Başkan Yardımcısı Efrayim Galip uğurladılar.

joomplu:93joomplu:94joomplu:95