Kültürel etkinlikler kapsamında Makedonya’da bulunan BAL-GÖÇ heyeti, ülkede bir dizi temasta bulundu. 25 Ağustos Cumartesi günü Ufuk Derneği ve Makedonya Atatürkçüler Derneği’ni ziyaret eden Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan öncülüğündeki BAL-GÖÇ heyeti, Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim ve Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah ile görüşmelerde bulunarak Makedonya Türklerinin sorunlarını dinledi. Hayli samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, dernekler arası ortak projelerin yanı sıra pek çok alanda işbirliğinin tesis edilmesi konusunda mutabık kalındı.Genel Başkan Enes İbrahim'de BAL-GÖÇ yöneticilerini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.Enes İbrahim misafirlere Ufuk Dergisi'nin son sayılarını hediye ederek,bundan sonra BAL-GÖÇ ile daha sıkı bir işbirliği içinde olacaklarını ifade etti.Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah'da BAL-GÖÇ'ü misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını belirtirken,Makedonya Türkleri olarak Türkiye'deki Balkan göçmenleriyle daha iç içe ve samimi olmamız gerektiğini vurguladı.

Kısa adı MATÜSİTEB olan Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği’ni de nezaket ziyaretinde bulunan heyet, Genel Başkan Tahsin İbrahim’le de uzun uzun sohbet etti. Balkan Türklerinin ve akraba toplulukların genel durumunun görüşüldüğü toplantıda, Tahsin İbrahim MATÜSİTEB hakkında bilgi vererek, Makedonya’da gelinen noktayı açıkladı. BAL-GÖÇ’ün sadece belli bir Balkan ülkesine değil; bütün bölgeye hitap eden bir sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Başkan Özkan, güçlü bir şekilde ayakta duran Makedonya Türklüğünü arzu ettiklerini vurgulayarak, kardeş topluluklarla yakın ilişkiler içinde olunmasının da önemini belirtti. Başkan Özkan BAL-GÖÇ’ün Balkan Türklüğü konusunda kayıtsız şartsız olarak taraf olduğunu sözlerine ekledi.

joomplu:96joomplu:97