Dün (03.09.2012) öğle saatlerinde derneğimizin Üsküp'te bulunan genel merkezinde kimliği ‘’henüz’’ belli olmayan biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Arnavut kökenli Makedonya Cumhuriyeti vatandaşı tarafından Genel Başkanımız Sn. Enes İbrahim’e fiziksel saldırı düzenlenmiştir. Saldırganlar dernek faliyetlerimize (özellikle konferans ve panellere ) ve Ufuk Dergisi’nin yayınlanmasına son vermemizi istediklerini tehtid ve fiziksel saldırı yoluyla bildirmişlerdir. Ayrıca saldırganlar bu saldırıyı Makedonya’da da faaliyetlerde bulunan İstanbul merkezli bir vakfın (Rumeli Türkleri Vakfı – RUTEV ) eski yöneticisi Melek Aras ile Üsküp Murat Paşa camii imamı Süleyman Baki adına yaptıklarını da açıkça söylemişlerdir. Bu olay Genel Başkanımız Sn. Enes İbrahim tarafından bizzat Makedonya Cumhuriyeti güvenlik makamlarına bildirilmiş ve hukuksal süreç derhal başlatılmıştır.Ayrıca olay T.C. yetkili kurumlarına bildirilişmiştir. 04.09.2012 tarihinde ise ülkemizdeki yabancı kurum ve kuruluşlara başta AGİT ve AB Makedonya ofisi olmak üzere birçok kuruma saldırı ve tehdit konusunda bilgi verilmiştir.Makedonya Cumhuriyeti organlarına güvenimiz tam olduğu gibi, saldırganların da en kısa zamanda yakalanacağı ve adalete teslim edileceklerine inancımız da tamdır. Yaşanan bu üzücü olayla birlikte  bir kez daha dernek olarak haklı yolda olduğumuzu gördük. Bizim çalışmalarımızdan bazı çevrelerin rahatsız olmasını anlayışla karşılamış olsakta bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. UFUK Derneği insan hakları ve demokrasi kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sürdürmüştür ve sürdürmeye devam edecektir.Ayrıca Ufuk Dergisi’de yayın hayatına devam edecektir. Makedonya UFUK Derneği olarak halkımıza bize verdikleri destekten dolayı teşekkürü borç bilir, hiç yılmadan faliyetlerimize devam edeceğimizi, dergimizin yeni sayısının önceden belirlenen tarihte çıkacağını, inandığımız değer ve ilkelerden ise hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna bildiririz.

UFUK Derneği Genel Merkezi Makedonya