3 Eylül 2012 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Ufuk Derneği’ni basan ve Ufuk Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim’e fiziksel saldırı düzenleyip , tehditler savurduktan sonra Ufuk Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim bizzat en yakın polis karakolunda olayı şikayet edip,Türkiye Cumhuriyeti ‘nin yetkili kurumlarına olay  hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca yaşanan olayı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ( OSCE ) ile Avrupa Birliği Komisyonu Makedonya ofisi takip etmektedir.Medya Geliştirme Merkezi tarafından ise kurumumuza avukat temin edilip,yaşanan olayın aydınlatılması için çalışmalar başlatılmıştır. Saldırganların ve saldırıyı teşvik edenlerin fotoğrafları ve hepsinin beraber oldukları  video ve  fotoğraflar yetkili makamlara iletilmiştir. Ülkemizdeki uluslararası camia olayı yakından takip ettiklerini ve uluslararası faktörler bu olayın takipçisi olacaklarını bizzat Ufuk Derneği’ni arayarak iletmişlerdir.

Yaşanan bu süreçte bizleri yalnız brakmayan,süreç boyunca yanımızda olduklarını bildiren Türkiye Cumhuriyeti,Kosova,KKTC,Afganistan,Kırım,Bulgaristan ve Azerbaycan'dan,parti başkanlarına,bakanlara,milletvekillerine,sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine,çok değerli gönül dostlarımıza, ayrıca Makedonya Cumhuriyeti milletvekillerine, gazetecilerine, sivil toplum kurululşların temsilcileri ile Ufuk gönüllülerine teşekkür ederiz.  Olayın aydınlatılması için hukuki süreç başlatılmıştır. O yüzden siz değerli Ufuk Derneği üye ve gönüllüleri yapılabilecek olan provokasyonlardan uzak durmanızı,provokasyonlara düşmemenizi,sağduyulu olmanızı rica ederiz. Düşünce  ve basın özgürlüğümüzü elimizden hiçkimse alamaz. Demokrasi ve insan hakları çerçevesinde çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Yürüdüğümüz bu haklı davada hiç taviz vermeden Türk gençliğine,gücünü ve desteğini aldığımız Türk milletine hizmet etmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur