Balkan savaşlarının 100.yıldönümü vesilesiyle ''Yüz Yıllık Yalnızlık''projesi çerçevesinde Ufuk Derneği'nden bir faaliyet daha. 14 Eylül 2012 tarihinde Ufuk Derneği,Karabey Mahale Derneği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmaları Merkezi işbirliği ile Ufuk Derneği'nin ''Yüz Yıllık Yalnızlık''projesi çerçevesinde ''Balkan Savaşlarından Balkan Barışına''konulu panel düzenlendi.Panel moderatörlüğünü Maksud Ali yaparken,Türk Dış Politikası ve Balkanlar konusunda T.C.Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Prof.Dr.Bülent Aras ile  Yurtdışı Türkler ve Akraba ve Akraba Topluluklar ile Balkanlarda yürütülen faaliyetler konusunda T.C.Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı - Başkan Yardımcısı Dr.Gürsel Dönmez konuşmacı olarak katıldılar.Ohri Belediye Meclis salonunda düzenlenen panele TMBH Genel Başkanı ve milletvekili Erdoğan Saraç,THP Genel Başkanı Prof.Dr.Adnan Kahil,T.C. Ohri Fahri Konsolosu Abdurrahim Bayraktar,Ohri Belediye Meclis üyesi Cemal Rahman ile çok sayıda konuk katıldılar.Panelin sonunda panele katılan halkımıza konuşmacılara soru sorma hakkı verilip,konular üzerinde görüşler ortaya atıldı.

joomplu:104joomplu:107joomplu:101