3 Ekim 2012 Çarşamba akşamı Ufuk Derneği organizasyonunda Üsküp'te Dr.Lale Akgün ile''Avrupa Birliği ve Türklerin Entegrasyonu''konusunda yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.Toplantıya katılan Türk kökenli Almanya eski milletvekili Dr.Lale Akgün Avrupa Birliği'nin genişlenmesi ve bu doğrultuda Türklerin AB'ye entegrasyon süreci konusunda konuşma yaptı.Dr.Lale Akgün ''9 yaşında iken Almanya'ya göç ettiğini söyledi.Balkan ülkelerinde yaşayan  Türklerin esas Avrupa Türkleri olduğunu iddia ederken,Almanya ve diğer batı ülkelerinde Türkiye'den yaşanan göç ile Türk nüfusunun oluştuğunu,Balkan ülkelerinde ise göç ile değil,devamlı bu coğrafyada Türklerin yaşadığını söyledi.Makedonya'nın tek çıkış noktası Avrupa Birliği olduğunu söyleyen Dr.Lale Akgün Makedonya Türkleri'nin de Avrupa Türkleri'nin bir parçası olduğunu söyledi.'' Toplantıya katılan konuklar Makedonya Türkleri'nin hala Makedonya'da temel sorunları olduğunu bildirirken,Makedonya'nın Avrupa Birliği üyesi olması gerektiğini savundular. Katılımcıların sorularını cevaplayan Dr.Lale Akgün Makedonya'nın AB'ye üye olmasıyla birlikte,Makedonya Türkleri ile Avrupa'da Türk imajının yükseleceğini kaydetti.

joomplu:108joomplu:109joomplu:110