Hatırlanacağı üzere 2012 yılının başlarında Makedonya'nın değişik bölgelerinde gençlik hakları ve gençlik sorunları konusunda Makedonya'nın değişik bölgelerinde ''Gençlik Cumhuriyeti''adı altında toplantılar düzenlendi.Bu toplantılara Ufuk Derneği'de aktif bir şekilde katılırken,Makedonya Türk gençlerinin durumu ile gençlik politikaları konusunda kamuoyunu bilinçlendirme görevini üstlenmişti.

Makedonya Gençlik Eğitim Forumu,Kızıl Haç,Reaktor,İzciler Federasyonu gibi önemli kuruluşlarınında aralarında bulunduğu 60 Sivil Toplum Kuruluşu'nun oluşturduğu''Gençlik Cumhuriyeti''platformu 25-28 Ekim tarihleri arasında STK ağ günleri proğramını Doyran'da gerçekleştirdi.

Düzenlenen etkinliğe Makedonya'nın değişik bölgelerinden 40 sivil toplum kuruluşu katılırken,Ufuk Derneği adına genel başkan Enes İbrahim katıldı. Avrupa Gençlik Forumu desteği ile düzenlenen toplantıya Makedonya'daki aktif sivil toplum kuruluşları haricinde Avrupa Gençlik Forumu,Sırbistan Ulusal Gençlik Meclisi,Slovenya Ulusal Gençlik Meclisi ve Litvanya Ulusal Gençlik Meclisi yöneticileri katıldılar.Çok verimli geçen etkinlikte ayrıca STK fuarı düzenlendi.Ufuk Derneği'de standını kurup,dernek ile Ufuk Dergisi'nin tanıtımını gerçekleştirdi.Düzenlenen bütün toplantılarda kararlar oy birliği ile alınırken, etkinlikte tüm gençlik kurululuşlarının oluşturucağı Makedonya Ulusal Gençlik Meclisi  kurulma kararı alındı.Etkinlik internetten canlı yayınlanırken,etkinliğe milletvekili ile iktidar ve muhalefetteki siyasi parti gençlik kolları da katıldılar.

joomplu:112joomplu:113