MHP’nin Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan  10. Olağan Kurultayı’na partililerin ilgisi büyük oldu. Spor salonun kapasitesinin dolması üzerine dışarıda kalan partililer spor salonun bahçesine alınmaya başladı. Türk dünyasından da seçkin davetlilerin katıldığı kurultaya, medyanın da ilgilisi büyük oldu. Kongrenin sloganı olarak 'Türk milleti sensiz asla' sözü seçilmişti. Salonda Atatürk ve Alparslan Türkeş'in posteri yer alırken, Devlet Bahçeli, posterinin salona asılmasını istememiş. Mehteran Takımı kurultay öncesi bir gösteri yaptı.Kaya Kuzucu sevilen türküler ile salonu coşturdu.Kurultaya dünyanın değişik ülkelerinden Türkler  davet edilirken,kurultaya davetliler arasında  Türkiye’ye giriş izni bulunmayan Rabia Kadir’i ve Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hereketi lideri Mahmut Ali Çehreganlı’yı vardı.Rabia Kadir’in Türkiye’ye gelememesinin ardından, Güney Azerbaycan Lideri Mahmutali Çehreganlı da maalesef Türkiye’ye  giriş yapamayıp kurultaya katılamadı.Türk dünyasının seçkin isimleri kurultaya katılırken Makedonya’dan Ufuk Derneği Genel  Başkanı Enes İbrahim,Genel Başkan Yardımcısı İlhan Rahman ile Ustruga Şube Başkanı İlker Gavaz katıldılar.Ayrıca Makedonya siyasi camiadan Makedonya Cumhuriyeti Parlementosu  Milletvekili ve TMBH Genel Başkanı Erdoğan Saraç’ta büyük kurultaya katılanlar arasında idi.Dr.Devlet Bahçeli yaklaşık 2 saat süren konuşmasında Türk dünyasının temsilcilerine sürekli teşekkürlerini bildirdi.

Fotoğrafta: KKTC Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak,İlker Gavaz,İlhan Rahman ve Enes İbrahim