Makedonya Cumhuriyeti Bilişim ve Kamu Yönetimi Bakanı İvo İvanovski'nin mensup olduğu iktidar partisi VMRO-DPMNE'nin tüm üst düzey yöneticilerin de (Başbakan, bakanlar vs.) aralarında bulunduğu, Manastır şehrinde yapmış oldukları halkla buluşma toplantısında, televizyon kanallarında yayınlanan diziler esas alınarak, yerli yapımlara öncelik sağlamak ve destek vermek için yeni kanun düzenlemesini halka bildirdi. Ancak bahsetmiş olduğu kanun düzenlemesinin nedenini de Makedonya Cumhuriyeti özel televizyon kanallarında yayınlanan, (ki Makedonya Cumhuriyetinde serbest pazar ekonomisi birçok dünya ülkesindeki gibi esastır ) yayında olan birkaç Türk tv dizisini sayarak sadece Türk dizilerinin ortadan kaldırmak için bu düzenlemeye gidilecektir, hatta konuşmasının sonunda bununla kalmayarak ''Türk köleliğine 500 yıl katlandığımız yetmezmiş gibi bir de bu Türk dizilerini izleme derdini çekmek zorunda değiliz'' gibi sözleri tereddüt etmeden kamu önünde dile getirmiştir.

Bilişim ve Kamu Yönetimi Bakanı'nın bu tür bir açıklamada bulunması, Makedonya Cumhuriyeti hükümetini oluşturan bir partinin de halkla buluşma esnasında söylenmesi ve bu partinin de aynı küçük düşürücü saldırgan sözlerin arkasında durması, sadece Türk etnik kökenli olan bireyler açısından değil, tüm evrensel insan hakları savunucuları tarafından en şiddetli bir şekilde cevap verilip hükümetten özür ve açıklama istenmelidir, çünkü kabul edilemez bir durumdur.

Bu hareketle Makedonya Cumhuriyeti hükümeti ve devletinin, Makedonya'daki  Türk varlığına savaş açtığı aşikardır. Bu sözler  asimilasyon tomurcuklarının atıldığının kanıtıdır. Türk kültürüne Makedonya'da yer yoktur demekle büyük kitleleri yönlendirmek istemektedirler. Bu tarz olayların başlangıcı tarihte hep görünmüştür, örnekleri komşu ülkelerde Kosova, Bulgaristan, Yunanistan ve diğer Balkan ülkelerinde en acı bir şekilde dünyanın gözü önünde yaşanmıştır. Bu olaylardan ders alınmamış gibi görünüyor.

Son dönemlerde Türkiye - Makedonya ilişkilerinin iyi duruma geldiği bir dönemde Bakan  İvo İvanovski'nin yapmış olduğu talihsiz açıklamanın ardından derhal Türk halkından özür dilemesi gerekip,iktidarda yer alan Türk partisinin de konuyu bakanlar kurulu ve mecliste gündeme getirmesi gerekmektedir.İvo İvanovski'yi yapmış olduğu açıklamadan dolayı Makedonya Türk gençleri olarak kınıyoruz.