Ufuk Derneği’nin yayın organı olan Ufuk Dergisi bu ay itibari ile 20.sayısının gurur ve heycanını yaşarken,bir diğer gurur ve heycanını Ufuk Dergisi  Makedonca’nın yayın hayatına başlayarak yaşamıştır.Halkımız tarafından ilgiyle okunan ve beğenilen Ufuk Dergisi’nde olduğu gibi,Ufuk Dergisi Makedonca’da da Makedonya’da ki Türklerin durumu,konumu,kültür,eğitim,edebiyat,siyaset gibi konular yer almaktadır. Makedonya’da ilk defa Türkler Makedon dilinde bir dergi çıkartırken,Ufuk Dergisi Makedonca dergisinde çalışan gönüllü arkadaşların sayesinde Makedonya Türklerini,Makedonya’da yaşayan herkese daha iyi bir şekilde tanıtacaklardır. 8 Aralık 2012 tarihinde Üsküp’te düzenlenen tanıtım proğramına ülkemizin değerli gazeteci,yazar,milletvekilleri ile seçkin konuklar katılmıştır. Açılış konuşmasını  Ufuk Dergisi Makedonca’nın Genel Yayın Yönetmeni M-r. Elvin Hasan yaparken,dergi tanıtımını Makedonya’nın ünlü gazetecilerinden ve bu dönem Makedonya Cumhuriyeti  Meclisi’nde Boşnak asıllı milletvekili  Safet Bişevats yaptı. Bişevats Makedonca derginin öneminden bahsederken,yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Ufuk Derneği ile Ufuk Derneği Makedonca  ekibini kutladı. Tanıtım proğramında ayrıca Ufuk Derneği'nin 2008 – 2012 yılları arasında ki faaliyetleri gösteren bir sinevizyon gösterisi yayınlandı. Proğramın sonunda ise Ufuk Derneği’nin 4.yıldönümü vesilesiyle bir de pasta kesildi.

joomplu:125joomplu:126joomplu:127joomplu:128