Dünya Türk Gençleri Birliği (DTGB) tarafından organize edilen 15.Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı 16 - 19 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşti. 15.Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı'na Ufuk Derneği'ni temsilen Enes İbrahim katıldı. Hilton Garden İnn Otel’de Türk dünyasının muhtelif bölgelerinden gelen gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, ayrıca DTGB’nin 20. yılı da kutlandı.

Dünya Türk Gençleri Birliği Başkanı Ekrem Abdullayev açılış konuşmasında, katılımcılara başarılar diledi. Protokolde yer alan Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Faik Babayev, Irak Gençlik ve Spor Bakanı Temsilcisi Irak Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Bulgaristan 37 /38’inci dönem milletvekili ve Ulusal Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Güner Tahir ve çok sayıda gençlik teşkilatları yetkililerine teşekkür etti. Program çerçevesinde ülkelerin kültürel tanıtım etkinlikleri düzenlendi. Dünya Türk Gençleri Birliği üyeleri Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya, Türkistan kültürlerinin yer aldığı etkinliklerde eğlenceli anlar yaşadı.

Kültürel kostümleriyle sahne alan sanatçılar, organizasyon çerçevesinde ülkelerinin müzik dinletisini sundu.

38 ülkeden toplamda 140 delegenin katıldığı kurultayda Türk dünyasının önemli konuları konuşuldu,önemli kararlar alındı.Ufuk Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim,kurultay sonuç bildirgesi için 3 ayrı konu teklif edip,delegeler tarafından oybirliğiyle kabul edilmiştir. Enes İbrahim'in önerileri:

1.Makedonya'da ana dilde eğitim anayasa ile garanti altına alınması rağmen,Türkçe eğitimde hala ciddi sıkıntıların mevcut olduğunu,,Türkçe kitapların hala basılmadığını,12 yıllık zorunlu eğitimin olduğu ülkede Türkçe okulların hala olmadığını bildirir,ilgili kurum ve kuruluşlara Makedonya'da Türkçe eğitimin daha kaliteli yapılması ve Türkçe okulların olmadığı bölgelerde okulların açılmasını talep ederiz.

2.Devlet koruması altında ki Osmanlı eserlerine yapılan saldırıları kınar,bu eserlerin Makedonya Cumhuriyeti devleti tarafından restore edilmesini arz ederiz.

3.Makedonya'da yayın yapan Türkçe basın yayın organlarına yapılan saldırı ve tehditleri kınar,özgür bir Türkçe medyanın gelişmesini dileriz.

Ufuk Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim,ayrıca geçtiğimiz günlerde Türkçe konuştukları için Üsküp'te dövülen genç kardeşlerimizin durumunu gündeme getirip,Dünya Türk Gençleri Birliği tarafından bu üzücü olayın kınanması ve faillerin yakalanmaları için yetkili kurumları göreve davet etmesi gerektiğini bildirdi.D TGB tarafından da olumlu karşılanan bu teklifin ardından DTGB ülkemizde iki Türk gencinin dövülmesi olayını şiddetle kınadığını,Türk gençlerine geçmiş olsun dileklerini sunup, faillerin en kısa zamanda yakalanmalarını dilemektedirler.

joomplu:132joomplu:129joomplu:133

joomplu:130joomplu:131