Genel Başkanımız Enes İbrahim 14 Ocak 2013 tarihinde Ufuk Derneği Genel Merkezine gönderdiği mektupta istifa ettiğini açıkladı.Enes İbrahim'in genel merkeze göndermiş olduğu mektup:

''Çok değerli dava arkadaşlarım, dostlarım 14 Ocak 2013 tarihi itibari ile kurucusu olduğum Ufuk Derneği Genel Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi üzüntü ile bildirmek istiyorum. Özel nedenlerden dolayı istifa ettiğimi bildirir,güneşin Ufuk'tan doğmaya devam edeceğini biliyor ve tüm çalışma arkadaşlarıma sonsuz güvenim olduğunu bilmenizi isterim. Çok kısa bir zaman diliminde Makedonya'nın genelinde teşkilatlanıp,faaliyetlerimizle Türk halkına hizmet ettik.Ufuk Dergisi hiç arada vermeden yayınlanmaya devam etti.O yetmedi bir de Makedon dilinde bir dergi çıkarttık.Gerek ulusal gerek uluslararası organizasyonlarda ülkemizi ve Makedonya Türk toplumunu en iyi şekilde temsil ettik.Uluslararası çalışmaları ülkemizde yapmanın onuru ve gururunu yaşadık.
Değerli dostlarım,2008 yılından bu yana başkanlığını yaptığım dönemde hayallerimizin gerçekleşmesi için Ufuk Derneği'ne destek veren herkese,birlikte çalıştığım tüm çalışma arkadaşlarıma ve dostlarıma, Ufuk Derneği'nin tüm üye ve gönüllülerine göstermiş olduğunuz çabalardan,hizmet ve yardımlarınızdan dolayı teşekkürü bir borç bilirim.
Makedonya Türk toplumuna hizmet etmeye devam edeceğinizi biliyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Enes İbrahim