Ufuk Derneği Kurucu Genel Başkanı Enes İbrahim 14 Ocak 2013 tarihinde genel merkeze sunmuş olduğu istifanın ardından Ufuk Derneği Merkez Meclis'i 10 Mart 2013 tarihinde Ufuk Derneği Genel Merkezi,Üsküp'te olağanüstü toplanmıştır.Merkez Meclis toplantısında Ufuk Derneği Kurucu Genel Başkanı Enes İbrahim istifa mektubu değerlendirildi.Merkez Meclis toplantısında geçici genel başkanlığa İlhan Rahman seçildi.Yeni seçilen Genel Başkan İlhan Rahman Ufuk Derneği'nin 2013 yılında planlamış olduğu projeleri gerçekleştireceklerini ve Olağan Kurultay'ı ise Eylül - Ekim 2013 tarihlerinde toplayacaklarını bildirdi.Ufuk Derneği aynı tempo ile çalışacağını bildiren Rahman, ''Bilinçli Gençlik'' ve ''Özgür Düşünce'' projelerin yanısıra Ufuk Dergisi'nin de aralıksız olarak yayınlayacaklarını bildirdi.