Ufuk Derneği’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’ı kutlama proğramı çerçevesinde, 18 Mayıs 2013 tarihinde Ohri’de ‘‘2.Gençlik Çalıştayı’’ düzenlendi. Bu yıl düzenlenen çalıştayın ana konusu ‘’Demokrasi ve İnsan Hakları’’olup, konuşmacı olarak ise RUBASAM Üyesi Av. Özcan Pehlivanoğlu katılmıştır. 2.Gençlik Çalıştay’ına Makedonya’nın değişik bölgelerinden sivil toplum kuruluş temsilcileri ve siyasi parti gençlik kolları temsilcileri katılmıştır. Çalıştayın temel amacı ülkemizde yaşayan gençlerin demokrasi ve insan hakları konularında bilinçlerini geliştirilerek, ülke sorunları ile gençlik sorunlarını demokrasi çerçevesinde tartışmaktır.Çalıştay’a katılan gençler sosyal hayatta gençlik; gençlerin demokrasi ve insan hakları bilinci; karar alma mekanizmalarında gençlik ile ülkemizdeki demokrasi ve insan hakları konularında genç katılımcılar fikir alışverişinde bulundular.

Ufuk Derneği Genel Başkanı İlhan Rahman basına yapmış olduğu açıklamada ‘‘Amaçlarının sorunlarını, çözüm önerlerini ve kendilerini özgürce ifade eden, özgüvene sahip gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. Yapılan bu gibi organizasyonların gençlere motivasyon ve özgüven kazandırdığını ifade eden İlhan Rahman, bu gibi organizasyonların artarak devam edeceğini bildirdi’’.