2012 yılının sonlarına doğru yayımlanmaya başlayan Ufuk Dergisi Makedonca bugün itibariyle ikinci sayısı ile siz değerli okuyucularımızın huzuruna çıkıyoruz.Makedonya’da tarih yazmaya devam eden Ufuk Derneği ve onun gönüllüleri Ufuk Dergisi haricinde Makedonya Türkleri’nin gerek edebiyat,kültür,siyasi,ekonomik ve toplumsal sorunları Makedonya Türk gençleri Makedon dilinde Ufuk Dergisi Makedonca dergimizde yazmaktadırlar. Derginin amaçlarından biri Makedonya Türklerini Makedonya’da yaşayan tüm etnik topluluklara tanıtmaktır.Öte yandan Makedonya Türkleri’nin sorunlarını Makedonya’da herkesin bilmesi gerektiğini inanmaktayız.Yayın yönetmenliğini M-r.Elvin Hasan’ın yaptığı derginin ikinci sayısında Ufuk Gönülleri önemli konulara değinip,kendi düşüncelerini paylaşmışlardır.Birinci sayıda olduğu gibi bu sayı da Makedonya’da ki tüm bakanlara,milletvekillerine,uluslararası kurum ve kuruluşlara,tüm kamu ve sivil kuruluşlarına gönderilecektir. Ufuk Dergisi Makedonca’yı okumanız dileğiyle.Şen ve esen kalın.