8. Temsilciler Kurulu İstişare Toplantısı, 10-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Makedonya'da yapılacaktır.

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği; 2006 yılında Türk Eğitim - Sen, Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad hemkarlar İttifakı, Kazakistan Eğitim ve Bilim Sendikası ve Kırgızistan Eğitim ve Bilim Sendikası yöneticileri tarafından Türk Dünyasının “dilde, fikirde ve işte birliği” ülküsünün gerçekleşmesi amacıyla kurulmuştur. Birliğe 2010 yılında Kosova Türk Öğretmenler Derneği, 2011 yılında Kıbrıs Türk Memur Sen ve Makedonya Ufuk Derneği’nin üye olmasıyla işbirliği yapan kuruluş sayısı yediye ulaşmıştır. Türkiye,Azerbaycan,Kazakistan,Kırgizistan,KKTC ve Kosova'dan değerli kişilerin katılacağı toplantı 10 - 15 Haziran 2013 tarihlerinde Üsküp ve Ohri'de düzenlenecektir.Ayrıca UAESEB ile Ufuk Derneği Üsküp'te Özel FON Üniversitesi ile bir işbirliği protokolü imzalayacaktır.