Kısa adı UAESEB olan Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği bu yıl temsilciler toplantısını 10 - 15 Haziran 2013 tarihleri arasında Ufuk Derneği'nin ev sahipliğinde Makedonya'da gerçekleştirdi.

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği; 2006 yılında Türk Eğitim - Sen, Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad hemkarlar İttifakı, Kazakistan Eğitim ve Bilim Sendikası ve Kırgızistan Eğitim ve Bilim Sendikası yöneticileri tarafından Türk Dünyasının “dilde, fikirde ve işte birliği” ülküsünün gerçekleşmesi amacıyla kurulmuştur.

Birliğe 2010 yılında Kosova Türk Öğretmenler Derneği, 2011 yılında Kıbrıs Türk Memur Sen ve Makedonya Ufuk Derneği’nin üye olmasıyla işbirliği yapan kuruluş sayısı yediye ulaşmıştır. Türkiye,Azerbaycan,Kazakistan,Kırgizistan,KKTC ve Kosova'dan değerli kişilerin katıldığı toplantı 10 - 15 Haziran 2013 tarihlerinde Üsküp ve Ohri'de düzenlendi.Proğram çerçevesinde Üsküp,Ohri,Resne ve Manastır'ı ziyaret eden heyet Üsküp'te Özel FON Üniversite ile işbirliği protokolü imzaladı.Düzenlenen 8. Temsilciler Kurulu Toplantısı'nda bir de sonuç bildirgesi yayınlandı.Önümüzdeki yıl 9. Temsilciler Kurulu Toplantısı'nın Kazakistan'da yapılmasına karar verildi.

joomplu:152joomplu:153joomplu:154joomplu:155