Kuruluşundan bu yana her yıl ''Gençlik Yaz Kampları'' düzenleyen Ufuk Derneği bu yıl  10 – 19 Ağustos 2013 tarihleri arasında Gençlik Yaz Kampı’nı  YAFEM'in  ev sahipliğinde
Yalova'da gerçekleştirdi.Ufuk Derneği üyelerinin yanısıra Makedonya’da  faaliyet gösteren Makedon,Arnavut, Boşnak ve Hırvatların oluşturdukları değişik sivil toplum kuruluşlarından gençlerde katıldı. İkinci kez çok etnikli bir yapı ile kamp yapan Ufuk Derneği Yalova'dan birlik mesajı verdi.

Kampta değişik faaliyetelerde bulunan katılımcılar Yalova haricinde,Termal,Çınarcık,Mudanya ve İstanbul'u gezme fırsatı buldular. Kampın gerçekleşmesi için emek ve destek veren herkes ayrı ayrı teşekkür eder,ayrıca YAFEM Başkanı Özer Koyuncu ile YAFEM  ailesine gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.