2008 yılında kurulma çalışmaları başlanan ve 17 Aralık 2008 yılında kurulan Ufuk Derneği bu yıl 3. Genel Kurulunu düzenledi. Hatırlanacağı üzere 2009 yılında Üsküp’te,2011 yılında Ohri’de genel kurullar düzenlenmişti. Bu yıl 3.Olağan Genel Kurulumuzu 14 Eylül 2013 tarihinde Ustruga’da düzenlendi/

Ustruga’nın Drim otelinde gerçekleşen kongreye Makedonya’nın değişik bölgelerinden mevcut 44 delegeden 39 delegenin katılımı ile gerçekleşti. Farklı bölgelerden katılan Ufuk gönüllüleri yeni dönem yöneticileri seçmiş oldular. Ufuk Derneği Başkan Yardımcısı Elvin Hasan son dönem hakkında faaliyet raporunu sundu. Raporun ardından şube temsilcileri rapor hakkında görüşlerini aktardı ve yeni dönemde Ufuk Derneği’nin yapması gereken faaliyetler görüşüldü.  Genel Kurulda Ufuk Derneği Merkez Meclis,Merkez Yönetim Kurulu,Genel Sekreter ve Genel Başkan seçildi.

Ufuk Derneği Eski Genel Başkanı Enes İbrahim’in istifasından sonra geçici Genel Başkanlığı yürüten İlhan Rahman oy birliğiyle Ufuk Derneği’nin yeni Genel Başkanı seçilmiştir. Genel Sekreterliğine Ufuk Dergisi Makedonca’nın Genel Yayın Yönetmeni M-r.Elvin Hasan oy çoğunluyuyla seçilmiştir. Yeni seçilen Genel Başkan İlhan Rahman delegeler önünde yapmış olduğu teşekkür konuşmasının ardından Genel Kurul sona erdi.

Ufuk Derneği 3.dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri

1.İlhan Rahman – Genel Başkan