Makedonya'nın en önemli ilk ve tek gençlik hareketi olan Ufuk Derneği yine bir ilke imza attı. Ufuk Derneği ile RUBASAM işbirliğinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin ''Siyaset ve Liderlik Okulu''düzenlendi. Siyaset ve Liderlik Okulu'na Makedonya'nın değişik bölgelerinden katılan Ufuk gönüllüleri haricince siyasi parti temsilcileri de katılmışdır. ''Siyaset ve Liderlik'' Okulu'nun amacı ülkemizin yarınlarını şekillendirecek olan dürüst,ilkeli,vizyon sahibi,milli ve manevi değerlirimizi özümsemiş genç siyasetçilerin yetişmesini sağlamaktır. 22 - 30 Eylül 2013 tarihleri arasında Ankara Etimesgut Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ''Siyaset ve Liderlik''Okuluna katılan katılımcılar MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Zuhal Topçu ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile görüşme fırsatı buldular.Katılımcılar ayrıca Anıtkabir  ile Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret ettiler.

8 gün boyunca katılımcılara ''Hitaber Sanatı,Türkiye Cumhuriyeti Tarihi,Uluslararası İlişkiler ve Türkiye,Türkiye'nin İmkanları ve Jeopolitiği,İletişim Becerileri ve İnsan,Siyaset Sosyolojisi,Liderlik ve Liderlik Teorileri,Teşkilatlanma ve Propaganda,Türk Milliyetçiliğin Tarihi Gelişimi, Türkiye - AB İlişkileri,Toplum ve Siyaset Hayatında Temel Hukuk Bilgisi ve Anayasa,Türkiye ve Dünya Ekonomileri ve Din,Devlet,Strateji ve Türk Toplumun Yapısı''eğitim verildi. Ufuk Derneği olarak yapmaya çalıştığımız Türk gençliğinin geleceğini şekillendirme adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmektir.Geleceğin temellerini sağlam bir zemin üzerinde oturtulması gerektiğine inanan Ufuk Derneği,bundan böylede bilinçli gençlerin yetişmesi için elini taşın altına koymaya devam edecektir.

Çok önemli konular üzerinde,çok değerli hocalardan eğitim alan katılımcılar ''1.Dönem Siyaset ve Liderlik Okulu'' sertifikalarını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli katılımcılara tek tek verdi.