Dünya Türk Gençleri Birliği tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Türk Dünyası Genç İşadamları Toplantısı 25-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.Azerbeycan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Azerbeycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Gençlik Fondu'nun himayesi altında düzenlenen toplantıya Türk dünyasının muhtelif bölgelerinden genç iş adamları ve girişimciler katıldı.

Toplantıya Makedonya Türkleri adına Ufuk Derneği Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Çapkun katılırken,Çapkun Resne ve bölgesinde yapılabilecek olan yatırımlardan bahsetti.Özellikle Resne elmasının tanıtımını yapan Çapkun ileriye dönük işbirliği konusunda anlaşmalar sağlandı.

İlk kez düzenlenen toplantının amacı, Türk Dünyası Genç İşadamları Derneğinin kurulması olarak gösterildi. Ayrıca Türk Dünyası arasındaki iletişimi hızlandırmak ve güçlendirmek, Türk Cumhuriyetlerinin potansiyellerini daha verimli kullanmak ve söz konusu işbirliğini geliştirerek karşılıklı farklı alanların değerlendirilerek eksikliklerin giderilmesi ve güçlü bir Türk Dünyası gençliğini hazırlamak ifade edilen amaçlar arasında yer aldı.

Türk Dünyası Gençler Birliği tarafından organize edilen Kurultayda, ülkelerden gelen temsilciler birer konuşma yaptılar. Ülkelerinin ekonomik durumunu tanıtan temsilciler, ayrıca kurdukları standlar sayesinde firmalarının ürün tanıtımını gerçekleştirdiler.

joomplu:170joomplu:171