Türk Eğitim-Sen’in 1-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 5.Olağan Merkez Genel Kurulu'na UFUK Derneği'ni temsilen Genel Başkan İlhan Rahman katılmıştır. Toplantıya genel kurul delegeleri haricinde Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu üye sendika yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve Türk Dünyasından önemli konuklar katılım göstermişlerdir. Genel Kurul’un açılış bölümünde  UFUK Derneği Genel Başkanı İlhan Rahman konuşma yapmıştır. Konuşmasında Makedonya’da Türkçe eğitime değinirken, son dönemdeki güncel siyasi durumdan da söz etmiştir. Ayrıca Türk Dünyası çapında eğitim çalışanlarıının birlikte hareket etme zorunluluğun’da önemini vurgulamıştır. Türk Eğitim-Sen’in öncülüğünde kurulan Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) üyesi olan UFUK Derneği’nin bu alandakı çalışmaların her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtti. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  1 -2 Şubat tarihleri arasında yapılan 5. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda 288 geçerli oyun 277’sini alarak, yeniden genel başkanlığa seçildi.Büyük bir coşku içinde geçen Genel Kurulda mevcut yönetim yeniden seçildi. Buna göre; Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir.Ufuk Derneği olarak Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve yönetimine başarılar dileriz.