26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ımızın; Hocalı kasabasında insanlıktan nasibini alamamış Ermeni askeri birlikleri tarafından şehit edilen kardeşlerimizi rahmet ile anmaktayız. Resmi rakamlara göre 613, medya kaynaklarına göre ise 1300 masum sivil hunharca katledilmiştir. Dünya 22 yıldır bu vahşeti görmezden geliyor. Tek suçları sadece ve sadece Türk olmak olan bu şehitlerimiz için uluslararası adalet ve uluslararası camia sus pus olmuştur. İşin daha da vahim boyutu ise Türk Devletlerinin de bu duruma sessiz kalmalarıdır. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, Makedonya Cumhuriyeti makamlarına geçmiş yıllarda ’’Hocalı’nın Soykırım Olarak Tanınması’’ için Makedonya UFUK Derneği olarak yapmış olduğumuz resmi girişimler ve taleplerimize bugüne kadar hiçbir cevap alamadığımızı kamuoyuna bildirmekteyiz. Makedonya’da "Hocalı Katliamı'nın" tek takipçisi olmanın burukluğunu yaşarken, gelecekte de bu yoldan dönmeye hiç niyetimizin olmadığını, bütün platformlarda ve yasal çerçeveler içinde hakkımızı sonunakadar savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hocalı’da hayatını kaybeden kardeşlerimizi en derin saygı ve rahmetle anıyor; Ne şehitlerimizi , ne de Hocalı'yı unutmadığımızı bir kez daha bildiriyoruz. Çünkü UNUTMAK TÜKENMEKTİR..