Ufuk Dergisi 5. yılını tamamlayarak 6. yılına girmiş bulunmakta. Geriye dönüp baktığımızda gerçekten bir Balkan ülkesinde Türkçe bir derginin çıkması çok zor. Fakat zoru seven, zorluğa rağmen başarıya koşan bir ekip olunca inanın ki herşey çok daha kolay. Demokrasiden uzak bir yönetimde elbette Türkler’in sorunlarını gündeme getireceğiz veya getirmeye çalışacağız. Sorunlar okadar çok ki, haftalık dergi için bile malzeme ve ekibimiz var. Ama malesef... Şu imkân sıkıntısı olmasa... Her neyse, yeni sayımızda gündem ile ilgili çok değerli yazarlarımızdan, önemli yazıları okuyabilecekseniz. Maksud Ali bu yazısında yine İmaret diyor, yine Osmanlı eserleri diyor. Diyor da diyor,fakat bu çığlığa kulak veren çıkmıyor. Genel Başkanımız İlhan Rahman derenin öbür tarafı diyor. Sahi ya biz derenin öbür tarafında mı kaldık...? Elvin Hasan Doğu’dan Batı’ya – Batı’dan Doğu’ya Makedonya Türkleri’ni yazmış. Bölünmüşlük ve yine bölünmüşlük... Genç yazarlarımızdan Cabir Doko sosyal medyayı ele almış. Cengiz Kurt ise Yücelciler’i saygı ile anıyor. Haksızlığa sadece biz mi dur diyeceğiz? Neden ’’siz’’ de elinizi taşın altına koymuyorsunuz? Enes İbrahim’in  bu sayıda vasıfsız yöneticiler konulu bir yazısı bulunmakta. Dedik ya bu sene 6. yılımız... Aralık ayında 5. yıldönümüzü coşku ile kutladık. Çok önemli konukların katıldığı ’’Makedonya’da Türklerin Geleceği ve Avrupa Birliği’’ konusunda bir panel düzenledik... Mutluyuz! Çok önemli konulara değinildi. Üstelik konuklardan biri artık Cumhurbaşkan adayı... Panelde konuşulanların özetini Ersoy Şaziman’ın kaleimden okuyabilirsiniz. Fakat bu seçimde ortak Türk Cumhurbaşkanı adayı gösteremedikleri için gerçekten Makedonya Türkleri tarihi fırsatı kullanamadılar. Kültür, edebiyat,gençlik, siyaset... Yeni sayımızda toplumsal olaylar ile her konu kaleme alınmıştır. Yeni sayımızı okumanızı diler, her türlü görüş ve eleştirinize yine açık olmaya devam edeceğiz.

Keyifli okumalar...

İÇİNDEKİLER

İlhan RAHMAN                       DERENİN ÖTE TARAFINDAN GELENLER

Elvin HASAN  DOĞU VE BATI MAKEDONYA TÜRKLERİ

Cabir DOKO               BİLİŞİM ÇAĞI VE SOSYAL MEDYANIN TOPLUM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Maksud ALİ MEDENİYETLER ÇATIŞMASINDA TÜRKLERİN TUTUMU

Rabie RUŞİD SAHİ NEDİR ŞİİR ?

Cengiz KURT  ANLAYAMADIKLARIMIZ – ANAMADIKLARIMIZ, YÜCELCİLER

Enes İBRAHİM           VASIFSIZ YÖNETİCİLER

Ersoy ŞAZİMAN         ‘‘MAKEDONYA’DA TÜRKLERİN GELECEĞİ VE AVRUPA BİRLİĞİ’’  Panel Özeti

FAALİYETLER