Basın Bildirisi

Uzun süredir Makedonya’da görevli olan Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Din Görevlileri (İmamlar) ve Türkiye’den gelen Üniversite öğretim görevlilerinin eylemlerini ve söylemlerini hayret ve ibretle takip etmekteyiz. Özellikle anavatan Türkiye’de 30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin arifesinde Makedonya’da görevli din ve öğretim görevlilerinin adeta ''amigo'' gibi taraf tutmaları bizler için kabul görülecek ve hoş karşılanacak bir durum değildir. Bu zatların yanlı, yanlış ve yandaş söylemleri ile Makedonya Türkleri’nin de arasına nifak tohumları ektikleri apaçıktır. Toplumsal barışı, huzuru, demokrasi kültürünü savunmayı bir kenara bırakalım; bu kişiler ''profesyonel'' görevlerinin getirdiği sorumluluk ve vazifelerini bile doğru dürüst yapamamaktadırlar. Zaten kutuplaşmanın tavan yaptığı toplumumuzu bir okadar provoke etmek, bireylere taraf olmaları için emrivaki yapmak, baskı uygulamak kimsenin haddi değildir. Makedonya Türk'ü için anavatan'daki ''A partisi'' ya da ''B partisi'' önemli olmamalıdır. Bizler için önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüdür.  Türk milletinin istikbali ve bekasıdır. Ay yıldızlı bayrağıdır. İstiklal Marşıdır.  Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizdir... Son dönemlerde şahit olduğumuz ''kişiye'' endeksli destek ne Makedonya Türk toplumunun, ne anavatan Türkiye’nin, ne de Türk Dünyası’nın hayrına değildir. Hepimiz tarafından bilinmesi gereken gerçek makamın, mevkinin, partilerin ve kişilerin gelip geçici oldukları, kalıcı olanın ise sadece Devlet-i Ebed-Müddet’in olduğudur. Bu vesile ile Makedonya’da görev yapan başta Türkiye Diyanet İşleri Din Görevlileri ve Türkiye’den gelen Ünivetsite Öğretim Görevlileri olmak üzere herkesin eylem ve söylemlerinde son derece dikkatli olmalarında başta kendileri için fayda vardır. Geçmişte olduğu gibi gelecekte Makedonya Türk toplumunu yakından ilgilendiren bu ve benzeri konuların takipçisi olacağımızı bildirir saygılar sunarız.

Ufuk Derneği Genel Merkezi