10 Nisan 2011 tarihinde Resne Niyazi bey sarayında Resne şubemiz tarafından gündem ile ilgili bir toplantı düzenlendi.Toplantının açılış konuşmasını yapan Resne Şube Başkanı Tarkan Çapkun Resne Türk gençlerinin sorunlarının dile getiriliceğini ve Makedonya'da ki genel durum hakknda konuşulacağını söyledi.UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim öncelikle kabarık sayıda UFUK gönüllüsünü gördüğünden dolayı mutlu olduğunu ve hep birlikte daha büyük projelere daha kolay atacağımızı söyledi.UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim Makedonya'da artık uyuyan gençlik değil,çalışan,fikir üreten,cesur ve hesap verme sorumluluğu olan gençlerin yetiştiğini bundan dolayı da bazı siyasilerin rahatsızlık duyduklarını söyledi.Bazılarına bilinçsiz gençlik işlerine yararken,bize ise bilinçli gençlik gerek.

Bilinçli bir Türk genci geleceğe emin adımlarla ilerler.Biz de UFUK Derneği olarak bilinçli gençliğin yetişmesi için gayret gösteriyoruz.Özellikle nüfus sayımının öneminden bahseden İbrahim,nüfus sayımı Ekim ayına ertelendi.Fakat biz çalışmalarımızı ertelemiyoruz.Nüfus sayımı konusunda çalışmalara devam edeceklerini söyledi.UFUK Derneği Resne gönülleri de ayrımcılığın üst safhada olduğunu,kirli siyasetten dolayı dostluk hatta akraba ilişkilerinin bozulduğundan rahatsız olduğunu dile getirdiler.Azınlık olmamıza rağmen iyi örgütlenip,birlik ve beraberlik ile sorunlarımızın çözüleceğini inanan gençler,artık birlik ve beraberliğin bir hayal olduğunu söyledir.Kırılan kalplerin düzelemeyeceğine dikkat çeken UFUK gönülleri en azından biz gençler birlik ve beraberliği sağladıktan sonra iyi bir dayanışma ile geleceğe doğru emin adımlarla yürümemiz gerektiğini söylediler.