Kuruluşundan bu yana ilklere imza atan Ufuk Derneği yine bir ilke imza attı. Bu sefer Ufuk Derneği Genel Sekreteri Elvin Hasan Makedonya'da yine bir ilke imza atarak Makedonya'da Türk kökenli en genç bilim doktoru ünvanını aldı. Kiril ve Metodiy Üniversitesi Felsefe Fakültesi Pedagoji Enstitüsü'nde, Makedonya Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nde ilköğretimin yönetimi ve teşkilatı konusundaki tezini başarı ile savunan Elvin Hasan 8 Temmuz 2014 tarihinde doktora ünvanını aldı. 10 Nisan 1985 Doğu Makedonya'nın İştip şehrinde doğan Elvin Hasan Radoviş'e bağlı Alikoç – Kocaali köylerinin ortak okulunda sınıf öğretmenliği yapmakta. Doğu Makedonya'nın yetiştirdiği önemli şahsiyet olan Elvin Hasan 2013 yılından bu yana derneğimizin genel sekreterliği görevini yürütmektedir. Elvin Hasan'ı tebrik eder, hayatında sağlıklı, mutlu, huzurlu olmasını, yürüdüğü bu kutlu yolda başarılı olmasını dileriz.

Ufuk Derneği Genel Merkezi