UFUK Derneği ile Ohri Karabey Mahalle Derneği'nin işbirliği ve Açık Toplum Enstitüsü'nün desteğiyle 17 Eylül 2011 tarihinde Ohri Royal View otelinde Ohri Çerçeve Anlaşması'nın 10.yılında Türkler konulu paneli düzenlendi.Panel moderatörlüğünü Maksud Ali üstlenirlen,panele TMBH Başkanı ve millletvekili Erdoğan Saraç,THP Başkanı eski bakan ve milletvekili Prof.Dr.Adnan Kahil,Prof.Dr.Nano Rujin,Güner İsmail,Prof.Dr.Mersel Bilali ve M-r.Hari Lokvenets konuşmacı olarak katıldılar.Panelde konuşmacılar Ohri Çerçeve Anlaşması'nın içeriği ve 10 yıl içinde anlaşmanın  uygulanması konusunda görüşlerinibu bildirdiler.Özellikle konuşmacılar Türk ve diğer küçük etnik topluluklar Ohri Çerçeve Anlaşması'nın uygulanmasında haksızlığa uğradıkları görüşü hakim oldu.