12 Kasım 2011 tarihinde UFUK Derneği'nin 2.genel kurul hazırlıkları çerçevesinde,şubelerde seçimlere başlamadan önce,gençlerden gelen talep doğrultusunda UFUK Derneği şubelerini çoğaltmakta.Ustruga'da yaşayan Türk gençlerinin talebi doğrultusunda 27 Eylül 2011 tarihinde UFUK Derneği Ustruga şubesine resmi ziyarette bulundu.Özellikle Makedonya Türk gençlerini kanatları altında toplamayı başaran UFUK Derneği,Türk nüfusunun az olduğu bölgelerde bile UFUK gönüllülerinin sayısı artmakta.

27 Eylül tarihinde düzenlenen toplantıya UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim,Genel Başkan yardımcısı İlhan Rahman,Ohri şube başkanı Ersoy Şazıman,Resne şube başkanı Tarkan Çapkun'un yanısıra Ustruga şubesinin yönetim kurulu üyeleri katıldılar.Ustruga şube başkanı İlker Gavaz konuşmasında Ustruga'da Türkler arasında birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söylerken,bu birliğin oluşması içinde bir Türk genci olarak mücadele edeceğini söyledi.UFUK Derneği Genel Başkan yardımcısı İlhan Rahman konuşmasında UFUK Derneği'nin düzenlediği eğitim programları hakkında bilgi verip,bu eğitim programlarının vasıtasıyla Türk gençlerini topluma kazandırmak hedefinde olduklarını söyledi.

Genel Başkan Enes İbrahim ise öncelikle Ustruga Türk gençlerinin UFUK Derneği'ne üye olup,şube kurduklarından dolayı memnuniyetini dile getirirken,UFUK Derneği'nin çok kısa zaman diliminde büyük projelere imza attıklarını söyledi.Özellikle gönüllü Türk gençlerinin UFUK Derneği'ne gönül vermesi ve gönüllü olarak milletine hizmet eden gençlerin sayısı her geçen gün artmakta.Bu sevindiri bir olay. 1 - 15 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan nüfus sayımının Türk gençleri için çok önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca 12 Kasım 2011 tarihinde düzenlenecek olan kongreye hazırlkarın devam ettiğini,bu kongrenin ardından her şubenin genel merkezde temsil edileceğinin müjdesini verdi.