15. sayıya ulaştığımıza inanamıyor bazılarımız! Bunu ‘azmin başarısı’ olarak isimlendirmemiz gerek. Tabii bunda siz okuyucularımızın desteğini de gözardı etmememiz gerek. Dile kolay; 15. sayı. Yani 15 emek; hepsi kendi çocuğunuz gibi… Emek verip hazırladığınız, büyüttüğünüz ve miras olarak kalacak bir eser gibi arşivlerde yerini alacak.Bu sayı için de yine gümbür gümbür geliyoruz dersek yeridir. Yine genel yayın yönetmenimizden inciler dökülüyor. Bu defa sayfasına çok özel bir başlık atmış ‘Bu Topraklardan Zihinleri Sökmek Yakar Balkan’ı’ ve yine konuşturmuş o usta kalemini. Dergimizin imtiyaz sahibi de aynı değerde bir o kadar güzel bir konuyu işlemiş. Ohri Çerçeve Anlaşması’nın bize getirdiklerini ele almış bu defa. Müdavim yazarlarımızdan Maksud Ali bu defa Ramazan’a özel bir başlık atmış. Zevkle okuyacağınızdan eminim. Yine bir o kadar müdavim başka bir yetenek daha konuşturdu bu sayıda kalemini: Elvin Hasan! Ana dilinde eğitim hakkını ele alan bir yazıyla… Erhan Türbedar… Bu isim eminim hiç de yabancı gelmiyor kulaklarınıza. Kosovalı yazarlarımızdan Gazi Üniversitesinden mezun Dr. Erhan Türbedar 2014 Makedon kimliğinin uyanışı konusunda çok bilgi veriyor bize ve elbette artık 2014 projesini bilmeyen yok. Bu konuda çarpıcı yorumlar okuyacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Bununla da kalmadık elbette. ‘Gençlik Yasası Üzerine’ bilgiler aktardık, faaliyetlerden, panellerden yeni haberleri ekledik, sırf sizi bilgi sahibi yapabilmek için. Şiir köşemizi de unutmadık. Behçet Necatigil’in ‘Sevgilerde’ şiirini bilmeyen varsa okusun dedik. Şiir evrenselliğin ve duygu selinin yoludur dedik. Bu yolla kalplerinize ulaşmayı hedefledik. Şerh-i Kitab köşemizde yine Elif Şafak var. Bu defa son romanı İskender ile. Ayşe Kulin’den en başta bahsedilir; genel temayül budur. Biz tersten deneyelim istedik, Türk edebiyatının büyük kalemlerinden birisini anmak için. Ayşe Kulin’le Üsküp’te gerçekleştirdiğimiz söyleşiye içeride ulaşacaksınız. Huzurla okuyacağınız bir sayı daha elinizde. Keyifli okumalar diliyoruz.