12 Ekim 2011 Çarşamba günü Makedonya Cumhuriyeti Parlamentosu Eğitim,Bilim ve Spor komisyonu ''Gençlik Yasası'' konusunda toplantı düzenledi.Toplantıya komisyon üyeleri olan milletvekilleri,sivil toplum teşkilat temsilcileri,uzman ve gazeteciler katıldı.Toplantıya Türk kurumlarından sadece UFUK Derneği katılırken,UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim; derneğin yasa üzerine görüş ve tutumunu katılımcılara bildirdi.Özellikle iktidar ve muhalif milletvekillerinin ciddi tartışmalara sahne olduğu toplantıda UFUK Derneği'nin sunmuş olduğu bazı öneriler bazı iktidar ve muhalefet milletvekilleri tarafından kabul gördü.Gençlik Eğitim Formu ve 45 sivil toplum kuruluşunu temsilen Gençlik Eğitim Formu yöneticisi Mariyan Zabrçanets,45 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platformun yasa üzerine görüşlerini bildirdi.İktidar milletvekilleri yasanın gençler için yararlı olacağını ve kurulacak olan Ulusal Gençlik Konseyin 25 kişiden oluşması gerektiğini ve 13 üyenin de hükümet tarafından atanması gerektiği vurgulandı.Muhallefet cephesindeki milletvekilleri ise bu yasanın derhal geri çekilip,yeniden düzenlenmesi gerektiğini ayrıca bu yasa eğer geri çekilmediği takdirde parlamentoda bu yasanın geçmemesi için çalışacaklarını bildirdiler.