30 Ekim 2011 tarihinde aralarında UFUK Derneği’nin de yer aldığı  45 STK temsilcisi ortaklaşa Makedonya Cumhuriyeti Parlamento binası önünde basın toplantısı düzenledi.İktidar ve muhalefet milletvekillerine çağrıda bulunan STK temsilcileri Adalet Bakanlığı'nın sunmuş olduğu yasa teklifini kabul etmemeleri gerektiğini vurguladılar.Çünkü gençlerin sunmuş olduğu değişikliklerin kabul edilmediğini ve bu yasanın gençler için olumlu olmadığını,gençler arasında ayrımcılığın olacağını,ayrıca yasayı hazırlayanların da şeffaf olunmadığı dile getirildi.Gençler tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda teklif edilen yası için tepki sesleri yükselmişti.Basın toplantısının yapıldığı günün gece geç saatlerinde devam eden  Bakanlar kurulu toplantısında Başbakan Nikola Gruevski gençlik yasasını geri çekti.Başbakan Nikola Gruevski yeni gençlik yasası için başta sivil toplum teşkilatları olmak üzere,uzman kişilerle görüşüldükten sonra hazırlanacağını söyledi.Gençlerin aylardır veren mücadelesi başarıyla sona erdi.45 STK temsilci Başbakan Nikola Gruevski'yi vermiş olduğu karardan dolayı teşekkür ederken,yeni yasa için STK temsilcileriyle çalışılması gerektiğini söylediler.