UFUK Derneği’nin 2.Olağan Genel Kurulu toplantısının onur konuğu olan Avşar beyi Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu ile  Ohri’de bir konferans düzenlendi.Konferansa gençlerin yanısıra Ohri’de yaşayan Türk halkı da ilgi gösterdi.Konferans öncesinde UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim bugünde böyle bir konferans düzenlememiz de çok anlamlıdır.Davetimize olumlu cevap veren,ve bu zor dönemde Makedonya Türk gençlerini yanlız brakmayarak teşriflerinden dolayı teşekkür etti.Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu’nun Makedonya’da olması bizler için çok önemlidir” dedi. Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu konferansta Makedonya’da olmaktan mutlu olduğunu,UFUK Derneği’nin dernekten ziyade bir gençlik hareketi olduğunu söylerken,UFUK Derneği’nin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.Halaçoğlu,Balkanlar’da Türk tarihi ile konuştu.Soru cevap kısmında ise sorulara samimi cevap vererek,Makedonya Türkleri’nin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini, bu birlik ve beraberliğin en önce gençlerden başlanması gerektiğini söyledi.Konferansın sonunda günün anısına UFUK Derneği Genel Başkan Yardımcısı İlhan Rahman,Türkiye Kamu Sen Dışilişkiler Genel Sekreterine,UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim,Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu’na hediyelerini takdim ettiler.Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu Makedonya’da olduğu sürece,Türk halkı ile görüşmelerde bulundu,sohbet etti. Makedonya Türkleri’nin problemlerini dinleyen Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu gereken adımları atacağını söyledi.

joomplu:37joomplu:38