Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği ve Beypazarı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Dünya İnsan Hakları Günü toplantısı Beypazarı’nda gerçekleştirdi.

Çeşitli coğrafyalarda yaşayan Türklerin sorunlarının ve çözüm yollarının tartışıldığı panelde konuşma yapan Beypazarı Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp’in eşi Hamide Özalp, dünyanın dört bir yanındaki Türklerin temsilcilerini Beypazarı’nda ağırlamaktan ve böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı ve Başbakanlık İnsan Hakları Komisyon Üyesi Abdullah Buksur ise Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü bölgelerde halka dil, din ve kültürel özgürlükleri konusunda hiçbir baskı yapmadığına dikkat çekerek, şuan Türklerin baskı altında olduğunu ve yeni anayasa çalışmalarıyla sosyal, ekonomik ve kültürel hakların önündeki engellerin kaldırılmasını ümit ettiğini belirtti.

Düzenlenen toplantıda dünyanın dört bir yanında yaşayan Türklerin gördükleri zulümler, soykırımlar ve yaşanan sıkıntılar, temsilcilerce dile getirildi.Makedonya adına toplantıya katılan UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim,Makedonya’da son dönemdeki gelişmeler ile Ohri Çerçeve Anlaşması’nın uygulanmasında Türklerin konumu hakkında katılımcılara bilgi verdi.Toplantının ardından   Beypazarı tarihi dokusunu gezme şansı bulan Türk dünyası insane hakları aktivistleri, Ankara’nın turistik bir ilçeci olan Beypazarı’nda bulunmaktan mutlu oldukları görüldü.