Gençlik Cumhuriyeti adı altında ‘‘Gençlik Yasası ve Gençlik Parlamentosu’’ üzerine Makedonya’nın değişik 18 bölgesinde paneller düzenlenmekte.48 STK’nın ortak hareket ettiği bu inisiyatifte UFUK Derneği’de aktif bir rol üstlenmektedir.18 Şubat 2012 Cumartesi günü Gostivar belediye meclis salonunda Gostivar ve bölgesinde gençlerin sıkıntıları dinlenildi,çözüm yolları arandı.Panele Reaktor’dan Neda Korunovska,UFUK Derneği’nden Enes İbrahim, Makedonya Gençlik Eğitim Formu’ndan Deyan Dokuzovski ve Gostivar’ın genç aktörlerinden Neşkoski Gyorgi konuşmacı olarak yer aldılar.Gençlerin toplantıya yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Gostivar’da ki gençlerin en büyük sıkıntısı seslerini kurumlara duyurmaması idi. Her ne kadar gençlik hareketleri sesini duyurmaya çalışsa da gençlerin düşüncelerine kurum ve yöneticilerin önem verilmediği kaydedildi.Diğer bir yandan ise birçok etnik topluluğun yaşadığı bölgede etnik ayrımcıların olduğunu,her etnik grup kendi kümesi etrafında toplanmıştır.Kutuplaşmanın ve önyargıların hala devam edildiği kaydedildi. Milletler arası ilişkilerin iyi olmadığı Gostivar'da birçok alanda ayrımcılığın yapıldığı, Gostivar'lı gençler tarafından dile getirildi.

Genel Başkanımız Enes İbrahim konuşmasında ‘‘Gençlik Yasası ve Gençlik Parlamento’nun’’ öneminden bahsederek,bir yasa gündeme gelmeden önce,yasanın uygulanması konusunda ciddi araştırılmaların yapılması gerektiğini vurguladı.Makedonya’da artık gençlere uygun bir gençlik politikasının uygulanmasını gerektiğini söyleyen İbrahim,gençlerin nüfusu yoğun olduğu için gençlerin talepleri de değişmektedir.Gençlerin taleplerine cevap verilmesi için uygun stratejerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.Makedonya’da Türk gençlerinin sorunlarını dile getirirken,birçok yerde ana dilde orta okullarının olmaması,Türklerin yoğun yaşadığı yerleşim birimlerinde spor salon ve sahalarının olmadığını ,gençlerin spor,sosyo – kültürel faaliyetlerin yapmaları için ön koşulların hala olmadığını söylerken,Gençlik ve Spor Ajansı’nı spor salon ve sahaları yaptıklarında Türklerin’de yoğun yaşadığı yerleşim birimlerinde spor salon  ve sahaların yapmalarını davet etti. Gostivar belediye meclis salonunda düzenlenen toplantı gençler için çok yararlı geçtiğini ve Makedonya Gençlik Parlamentosu’nun kurulması için gençlerin destek verdiği görüldü.