20 Şubat 2012 Pazartesi günü Üsküp'ün Holiday İnn otelinde ''Gençlik Sorunları ve Gençlik Yasası'' hakkında yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Toplantıya Makedonya Gençlik Eğitim Forumu'ndan Maryan Zabrçanets, Boyan Mariciç, EDC'dan Mariya İgnatova, Reaktor'dan Yana Korunovska, Multikültür diyalog merkezi'nden Lindita Recepi, Avrupa Gençlik Eğitim Forumu'ndan Mathias Christiansen ve UFUK Derneği'nden Enes İbrahim'in yanısıra Makedonya genelinden birçok kurum, kuruluş yöneticileri, liseli ve üniversiteli gençler katıldı.

Düzenlenen toplantıda gençlerin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğu kaydedildi. Ülkedeki toplam işsizler oranı %32'dir. Bu toplam oranın %45.8’ini gençler oluşturmaktadır. Gençlerin %99’u çalışmak istemektedirler, oysa ki kendi geçimini sağlayan gençlerin oranı %17,9’dur, ya da her beş gençten biri kendi geçimini sağlayabilmektedir.

UFUK Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim, bu önemli toplantıda yaptığı konuşmada ''Gençlerin sorunları aynı veya benzerdir. Fakat milletlerarası ilişkilerde ciddi sıkıntılar yaşandığı için, bu konuda gençler genelde siyasiler tarafından olumsuz yönde kullanılmaktadırlar. Üsküp Kalesi'ndeki yaşanan olaylar, Ustruga Niko Nestor lisesinde devamlı çıkan kavgalar, Studeniçan belediyesinde gençler arasındaki kavgalar, Makedonski Brod'da Plasnitsa'lı gençlerin kavgaları milletlerarası ilişkilerin iyi olmadığının göstergesidir. Üsküp'te İktisad Lisesi'nde Türkçe sınıfın, İktisad lisesi olan Arseni Yovkov'da değil de, Arnatutça eğitim verilen düz lisede Türkçe iktisad bölümününün eğitim verilmesi ve Arseni Yovkov'da Türklere yıllardır Türk öğrenciler için sınıf bulunmaması manidardır. 21.yy'da artık gençler önyargıları kaldırmak zorunda. Gençler,siyasiler tarafından kullanılmamalıdır. Gençler tek vücüt olursa ancak o zaman sıkıntılarını dile getirebileceklerini ve sorunlarına çözüm bulabileceklerini’’ söyledi.