UFUK Derneği’nin Ohri şubesi tarafından 26 Şubat 1992 de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, Ermeniler tarafından 600’ün üzerinde Azerbaycan Türk’ünün  katledildiği, Hocalı şehitleri için Makedonya’nın Ohri şehrinde mevlit okundu. Mevlid öncesi UFUK Derneği Genel Başkan yardımcısı İlhan Rahman,Hocalı soykırımı hakkında katılımcılar bilgiler verirken,İlhan Rahman ‘‘Azerbaycan topraklarının bir an once özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz’’dedi. İlhan Rahman konuşmasının devamında ‘‘Yüce Rabbim bir daha böyle bir katliamı, milletimizi maruz bırakmasın, inşallah, birliğimizi beraberliğimizi bozmaya yönelik, her türlü çalışmalardan çabalardan muhafaza etsin. Allah birik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin’’ diye temennilerde bulundu.Anma programına Ohri’li gençler yoğun ilgi gösterirken,katılımcılar  Türk milletinin benzer katliamlara maruz kalmaması için dua etti.