Makedonya’da son dönemde gerilen milletlerarası ilişkiler ve bu gerginlikle birlikte gençlerin olumsuz yönde etkilenmeleri sonucunda yaşanan olaylar üzerineUFUK Derneği’nin Ohri şubesi tarafından ‘‘Toplumsal Olaylarda Gençler’’konulu konferansı 26 Şubat Pazar günü Ohri Karabey Mahalle Derneği’nde düzenlendi.Konferansa konuşmacı olarak Makedonya Cumhuriyeti Maliye Eski Bakan Vekili Maksud Ali katılırken, Maksud Ali  ‘’dünyada  genç hareketlerini incelersek toplumsal olaylarda hep gençleri görebiliriz. Gençler yaşlarının verdiği heyecanla (bazen bilinçli bazen da bilinçsiz) ön planda olurlar’’ dedi. Ayrıca Vevçani karnavalı ve onun neticesinde meydana gelen olayların da değerlendirilip tartışıldığı konferansta, Türk gençlerinin bu konularda çok dikkatli ve uyanık olmaları gerektiğinin altı çizildi. Çok güzel bir atmosferde gerçekleştirilen toplantının son bölümünde ise gençler aralarında bazı güncel konular hakkında fikirlerini beyan ettiler.