Özleyen

Gönlümle oturdum da hüzünlendim o yerde,

Sen nerdesin, ey sevgili, yaz günleri nerde!

Yahya Kemal Beyatlı

Üsküp’ün bağrından ‘Balkan’ esintisiyle, özlem kokan şiirlerinden biriyle velhasıl beytiyle giriş yapıyoruz size bu sayıda. Özlendik biliyorum. Nereden mi? Hissediyorum. Telepati ya da altıncı his diye bir şey varsa kesin oradan biliyorumdur. Özellikle yazarın kendisi gönlünden kopanları sunmayı özlemişse, elbette okurun da yazıları özlendiği bir gerçek olsa gerek. Yine, yine yeniden... Çok özel yazılar ve çok özel isimler yer alıyor bu sayımızda. Söz Başı’nı okurken, arada İçindekiler’e de göz gezdirin. Sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Yine her zamanki gibi biz buradayız. Sizin için hazır olarak beklemekteyiz. Yayına girmeden önce yine çok çalıştık, çok emek harcadık. Umarım değmiştir. Elinize alıp dergimizin sayfalarını evirip çevirdiğinizde bunun farkına varacaksınız. Özlemle ve büyük emeklerle hazırlanan bir sayımızın kokusunu içinize çekeceksiniz. Ciğerlerinizin yeni oksijen havasıyla donatılacağının garantisini veriyoruz.

Kalıcı olan tabii ki de yazıya dökülendir ve biz her doğan gün yine yazmaya devam edeceğiz. Kalemin ucuna yansıyanları sizinle paylaşarak, yeni şeyleri önünüze getirerek…

İÇİNDEKİLER

Denktaş’ı Anarken Onu Anlamak

ENES İBRAHİM